Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bos krijgt reservaat voor paddestoelen

  •  
20-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ea99f94bf6_01.jpg
In het Voorsterbos is donderdag begonnen met de aanleg van een paddenstoelenreservaat. Het natuurproject op de grens tussen Flevoland en Overijssel is uniek in Nederland, stelde de Nederlandse Mycologische Vereniging.
Het project is een samenwerkingsverband tussen Natuurmonumenten en deze vereniging. Aan de rand van het bos en in een voormalig weiland worden bomen gepland. ,,Eerst wordt de vruchtbare toplaag van de bodem verwijderd. Zodra er bomen gaan groeien verwachten we dat er zeldzame en bedreigde paddestoelen zullen komen'', zei Herman Sieben van de vereniging.
Volgens Sieben is in Nederland nog niet eerder een natuurproject specifiek voor paddestoelen ingericht. Bang dat het paddestoelenveld wordt kaalgeplukt, is de vereniging niet. ,,Hier zullen weinig eetbare soorten tussen zitten.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.