Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bos heeft oog voor lasten bij klimaatbeleid

  •  
25-01-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wouter_bos_01.jpg
Vicepremier Wouter Bos vindt dat de lasten van burgers en bedrijven als gevolg van het veilen van emissierechten "goed in de gaten moeten worden gehouden.'' Hij zei dit vrijdag na afloop van het kabinetsberaad in een reactie op besluiten over het klimaatbeleid van de Europese Commssie.Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken zei eerder dat haar 'inzet' in het kabinet zal zijn dat de lasten voor bedrijven zoveel mogelijk worden teruggesluisd. Bos was daarover minder stellig. Hij wees erop dat het milieubeleid ook grote kosten met zich meebrengt en dat de veilingen pas vanaf 2013 plaatsvinden. Een volgend kabinet zal hierover moeten beslissen, aldus Bos.Werkgeversorganisaties zeiden in hun reactie dat het EU-beleid hun geld ontneemt voor investeringen in energiebesparing en bedrijven het land uitjaagt. Het akkoord tussen bedrijfsleven en kabinet over duurzaamheid staat volgens hen 'zwaar onder druk.'Bos zei 'erg blij' te zijn met het klimaatbeleid van de Europese Unie. De doelstelling om de uitstoot van het broeikasgas CO2 te vernminderen had wat hem betreft hoger mogen zijn. Hij denkt ook dat Nederland het nog moeilijk zal krijgen om het aandeel van duurzame energie te verhogen van 2,5 naar 14 procent in 2020: "Daar moeten we voortvarend mee aan de slag.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.