Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bos en Cramer krijgen tips van Al Gore

  •  
16-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Al_Gore_01.jpg
PvdA-ministers Wouter Bos (Financiën) en Jacqueline Cramer (Milieu) hebben samen met Tweede Kamerlid Diederik Samsom woensdag een privégesprek gevoerd met de Amerikaanse klimaatgoeroe Al Gore.
Ze lieten zich vooral bijpraten over de nieuwe presidentskandidaten en bespraken strategieën hoe ze de Amerikanen mee kunnen krijgen in de onderhandelingen over het nieuwe klimaatverdrag voor de periode na 2012, vertelde Samsom na afloop.
Gore vertelde dat Barack Obama een stuk beter zou zijn voor het klimaat dan de huidige president George Bush. John McCain is volgens Gore iets minder beter dan de huidige president George Bush, vertelde Samsom. Gore excuseerde zich tijdens het gesprek zelf wegens zijn partijdige waardering van de presidentskandidaten, zei Samsom.
Ze bespraken hoe bepaalde verdragsteksten aangepast kunnen worden om de Amerikanen mee te krijgen in het plan voor de oprichting van een bank voor wereldwijde emissiehandel.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.