Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bos bepleit miljarden klimaathulp aan arme landen

  •  
02-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wouter_bos.jpg
Minister Wouter Bos (Financiën) heeft vrijdag krachtig bepleit dat de EU circa 2 miljard euro per jaar betaalt als klimaathulp aan ontwikkelingslanden.
De betaling moet al volgend jaar beginnen. Vanaf 2012 kan dat stijgen tot zo'n 10 miljard euro overheidsgeld per jaar. Voorwaarde is dat een VN-top in Kopenhagen in december een akkoord oplevert over minder CO2-uitstoot vanaf 2012.
Bos zag tot zijn vreugde dat meer EU-landen zich uitspreken voor dit plan, dat eerder door de Europese Commissie was verwoord. Maar met name Polen en andere Oost-Europese landen willen de hand op de knip houden.
,,Het zijn zelf ook niet de rijkste landen'', beseft Bos. Door hun vuilere industrie zouden de Oost-Europese landen relatief meer moeten meebetalen, stelden ministers uit Oost-Europese landen. ,,Maar daar laten we ons niet door uit het veld slaan'', zei Bos.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.