NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Bos afgesloten wegens rupsenplaag

5 jul 2012
  •  
leestijd 1 minuten
eikenprocessierups_08.jpg
Een bos van ongeveer 5 hectare groot bij het Drentse Havelte is afgesloten voor bezoekers vanwege een plotselinge uitbraak van de eikenprocessierups. Volgens Landschapsbeheer Drenthe zitten er op het perceel zo'n half miljoen rupsen in vele honderden nesten. ,,Zo'n uitbraak hebben we hier nog niet eerder meegemaakt'', aldus een woordvoerster donderdag.
Afgesloten
Het bos wordt donderdag zo veel mogelijk ontdaan van de nesten. Ook de wijde omgeving wordt uitgekamd, omdat de diertjes zich snel kunnen verspreiden. Een wandelpad langs het bos is afgesloten.
Jeuk
De eikenprocessierups heeft honderdduizenden brandharen, die bij bedreiging worden afgeschoten. De pijlvormige haartjes kunnen bij mensen huiduitslag, zwellingen en jeuk veroorzaken.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.