Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Borneo-weekend in de NVD-dierentuinen

  •  
21-04-2005
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
In het weekend van 23 en 24 april voeren de dierentuinen aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) samen met het Wereld Natuur Fonds (WNF) actie voor de bossen op Borneo. In de dierentuinen vinden diverse activiteiten plaats voor jong en oud die in het teken staan van Borneo. Actie voor dit Aziatische eiland is hard nodig, want als we nu niets doen, is een groot deel van de bossen op Borneo in 2010 verdwenen.
Naast een kleurwedstrijd, kunnen bezoekers in de dierentuinen meedoen aan een spannende speurtocht en op zoek gaan naar de dieren van Borneo. WNF-vrijwilligers geven voorlichting over het natuurbeschermingswerk van het Wereld Natuur Fonds en de Borneo-campagne.
Borneo-markt
In een vijftal parken (Artis, Apenheul, Ouwehands Dierenpark Rhenen, Vogelpark Avifauna en Burgers’ Zoo) is een Borneo-markt. Bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding deelnemen aan een aantal activiteiten van de markt, zoals schminken, proeven van Indonesische producten, een Dajak-tatoeage ‘laten zetten’ of een intelligentietest doen: bent u slimmer dan een orang-oetan? De opbrengst van deze markt komt direct ten goede aan projecten van het Wereld Natuur Fonds op Borneo om de natuur te beschermen.
Natuurbeschermingsexperts van het Wereld Natuur Fonds verzorgen lezingen in een viertal dierentuinen en in een andere dierentuin vindt een discussieforum plaats.
Door mee te doen aan de activiteiten helpen de bezoekers van de dierentuinen op 23 en 24 april de natuur op Borneo! Alle informatie over het Borneo-weekend en de deelnemende dierentuinen vindt u op www.nvdzoos.nl . Hier kunt u ook de kleurplaat voor de kleurwedstrijd downloaden en snel te weten komen in welke dierentuinen orang-oetans of andere diersoorten van het eiland Borneo te bewonderen zijn.
Borneo-campagne
In 2005 voert het Wereld Natuur Fonds actie voor het Aziatische eiland Borneo. Dit eiland behoort tot de rijkste natuurgebieden op aarde, maar als er nu niets gebeurt, zijn in 2010 een groot deel van de bossen op Borneo verdwenen, met ernstige gevolgen voor mensen, dieren en planten. Om het tij te keren heeft het Wereld Natuur Fonds een initiatief genomen tot een meerjarenplan om de bossen op Borneo veilig te stellen. Het plan heeft tot doel om nieuwe bosgebieden te beschermen, bestaande beschermde gebieden beter te beschermen en duurzame economische ontwikkeling te stimuleren.
De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen ondersteunt de Borneo-campagne en helpt mee om de doelstellingen op Borneo te bereiken.
Bron: WNF
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.