Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Boring steenkoolgas in Achterhoek afgeblazen

  •  
15-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
steenkool_03.jpg

© steenkool

Proefboringen naar steenkoolgas in de Achterhoek en Overijssel zijn van de baan. Het Australische bedrijf Queensland Gas Company heeft de vergunningaanvraag ingetrokken. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie dinsdag gezegd.
Waarom de aanvraag is ingetrokken, is nog niet bekend. De Gelderse Milieu Federatie (GMF) meldt verheugd te zijn over het intrekken van de vergunningaanvraag.
Protesten
In Brabant zijn vergelijkbare plannen voor boringen naar alternatief gas uitgesteld. Natuur- en milieuorganisaties en bewonerscomités uit Brabant en Oost-Nederland protesteerden in oktober in Den Haag met onder meer een petitie tegen proefboringen. Ervaringen uit het buitenland zouden wijzen op grote risico's voor milieu, ondergrond en leefbaarheid.
Onafhankelijk onderzoek
Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken laat nu een onafhankelijk onderzoek verrichten naar de gevolgen van de boringen voor mens, natuur en milieu. De uitkomst wordt in de zomer van volgend jaar verwacht. Tot die tijd mag er niet worden geboord.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.