Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Boren op Schier

5 jun 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Schiermonnikoog_dikkenberg.jpg

© Fotograaf: dikkenberg

De ganse Nederlandse natuur- en milieubeweging is woest en verbaasd. Net als een flink deel van de oppositie in de Tweede Kamer. Reden? Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft deze week toestemming gegeven voor twee proefboringen naar gas op Schiermonnikoog. Een van de plekken ligt binnen beschermd Natura 2000 gebied. Volgens Kamp kon hij niet anders, aangezien de aanvraag al drie jaar liep het de toewijzing niet meer uitgesteld kon worden. Volgens enkele partijen in de Tweede Kamer is dat argument onzin.
De tegenstanders laten het er niet bij zitten en zeggen grote actie op touw te zetten. In Vroege Vogels een van de actievoerders, Marjan Minnesma, directeur van duurzaamheidsorganisatie Urgenda.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.