Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Boommarter met kuikentje | Zelf Geschoten

  •  
22-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1999 keer bekeken
  •  

Deze boommarter heeft een kuikentje buitgemaakt, en gaat er snel vandoor. Gefilmd door Elma Gussenhoven in Vledder.

Bosbewoner

De boommarter leeft doorgaans in het bos. Met zijn sterk behaarde, volle, pluimstaart kan hij goed zijn evenwicht bewaren bij het achtervolgen van een prooi in de bomen.

Jessica Putting, die dit filmpje instuurt, schrijft: "Drie jonge boommarters hebben hun nestboom even verlaten om op ontdekkingstocht te gaan, zonder hun moeder. Eentje is aan het stuntelen in een naburig boompje, de andere twee klimmen weer terug naar hun hol."

Alleseter

De boommarter eet wat hem voor de voeten komt; insecten, vogels en eieren, kleine zoogdieren. Af en toe vangt het dier zelfs een eekhoorn. In de herfst eet de boommarter veel bessen en vruchten.

Boommarters op beeld

In een deel van het Speulderbos staan 29 camera’s opgesteld die de boommarters in de gaten houden. Het is een netwerk van camera’s om vast te stellen welke en hoeveel boommarters er hier zijn.

Meer over:

boommarter
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.