Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Boomkroonpad gaat verhuizen

  •  
02-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_113699.jpg

© boomkroonpad

Het Boomkroonpad in de bossen bij Borger verhuist dit najaar naar een nieuwe locatie bij recreatieplas Het Nije Hemelriek in Gasselte en wordt geprivatiseerd. De attractie, een wandelpad door de boomtoppen, is in 1996 door Staatsbosbeheer (SBB) opgezet. Deze week zijn de contracten getekend met VOF 't Woud, die het Boomkroonpad overneemt.
Het bosthemapark bij Drouwen trekt jaarlijks 200.000 bezoekers. Volgens de woordvoerder van het SBB, E. Dolfing, stabiliseerde de laatste vier jaar het bezoekersaantal. Medevennoot G. Vinke van VOF 't Woud vertelde donderdag dat de attractie op de huidige locatie niet meer bezoekers aan kan. Het parkeren is momenteel een groot probleem. Dit wordt opgelost als de attractie naar Het Nije Hemelriek verhuist. De VOF moet voor dit project 2 miljoen euro op tafel leggen.
Bij het nieuwe Boomkroonpad verrijst een horecagelegenheid, een verkoopruimte en een expositieruimte vanwaar de tocht naar de toppen van de bomen begint. ,,Het geheel blijft educatief, Staatsbosbeheer blijft achter de schermen de kwaliteit bewaken.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.