Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Boomfeestdag levert 260.000 bomen op

  •  
23-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
beuk_03.jpg
Op Nationale Boomfeestdag, woensdag, gaan 260.000 bomen de grond in. De 55e editie van deze dag wordt gevierd in het Fresh Park Venlo, naast het terrein van Floriade 2012 in Venlo. Naast het planten van bomen vindt hier de finale plaats van het Kids4Trees-Songfestival-2011.
Dit jaar doen in 415 gemeenten ruim 130.000 kinderen mee aan de Boomfeestdag. Zij gaan bij elkaar een oppervlakte van bijna negentig voetbalvelden aanplanten. Dat liet de Stichting Nationale Boomfeestdag weten.
In het kader van het VN-Jaar van de Bossen planten ook ambassadeurs uit China, Malawi, Duitsland, Frankrijk, Ghana, Uganda en Nicaragua bomen op de Boomfeestdag in Venlo.
De Duitse 13-jarige jongen Felix Finkbeiner geeft het startsein voor de aanplant in Venlo. Samen met zijn organisatie Plant For the Planet wil hij bomen planten tegen de klimaatverandering. Met negenhonderd Nederlandse en Duitse kinderen gaat hij in Venlo meer dan 15.000 bomen planten, het grootste aantal ooit op één Boomfeestdaglocatie.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.