Vroege Vogels

Bont voor Dieren sommeert Nederlands Bont Instituut tot rectificatie

  •  
28-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_140609.jpg
Bont voor Dieren heeft via haar advocaat een sommatie tot rectificatie gestuurd naar het Nederlands Bont Instituut wegens de onjuiste en misleidende informatie die het instituut verstrekt aan pers en publiek. Wordt er niet gerectificeerd dan ziet de stichting zich genoodzaakt om via juridische stappen de onjuiste informatie over de herkomst van bont tegen te gaan. Het bontinstituut beweert op de website www.bontwijzer.nl dat er in Nederlandse winkels geen Chinees bont wordt verkocht. Ook zou al het Chinese bont bestemd zijn voor de interne markt en niet geëxporteerd worden naar Nederland en Europa. De bonthandel probeert met deze valse informatie de consumenten gerust te stellen over de herkomst van bont. Directe aanleiding daartoe zijn filmbeelden van Chinese bontfarms en bontmarkten waar wasbeerhonden en vossen op gruwelijke wijze worden mishandeld en gedood of zelfs nog levend worden gevild.
De beweringen op de website www.bontwijzer.nl die deze week gepubliceerd werden onder het kopje ‘media en nieuws’ zijn aantoonbaar onjuist. Eurostat statistieken tonen bijvoorbeeld dat in 2004 vanuit China 2.200 kilo vossenpelzen, 300 kilo konijnen of hazenpelzen en 4.400 kilo ongespecificeerde pelzen naar Nederland zijn uitgevoerd. Daarnaast is 27.000 kilo aan reeds verwerkte bontproducten uitgevoerd. Uit Hong Kong zijn in dezelfde periode 2.500 kilo en 600 kilo verwerkt bont naar Nederland uitgevoerd. Het betreft hier in alle gevallen directe uitvoer vanuit China naar Nederland.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.