NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Bonen worden hip

28 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
peulvrucht.jpg
Bonen, erwten, linzen en al die andere peulvruchten zijn perfecte vleesvervangers; rijk aan koolhydraten, eiwitten en vezels. Om de groeiende wereldbevolking te kunnen blijven voeden, willen de Verenigde Naties de peulvrucht beter onder de aandacht gaan brengen. Daarom hebben ze 2016 uitgeroepen tot het ‘International Year of Pulses’.
Peulvruchten zijn gezondBonen zijn wat in onmin geraakt. De helft van alle Nederlanders eet nauwelijks of geen peulvruchten. Slechts tien procent van de bevolking komt tot 8 gram peulvruchten per dag, blijkt uit onderzoek van de Gezondheidsraad. Terwijl peulvruchten supergezond zijn en helpen om cholestorol te verlagen. Vooral peulvruchten met weinig vet, zoals kikkererwten, linzen, pintobonen en kidneybonen hebben een positieve uitwerking bij een dagelijkse portie van 130 gram. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.