Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bomentuin blijft behouden

  •  
16-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plataan.jpg
Het grootste arboretum van Nederland in het Utrechtse Doorn kan behouden blijven op de huidige locatie. Huidig eigenaar Universiteit Utrecht wil af van de bomentuin. Stichting Von Gimborn Arboretum (VGA) neemt het eigendom en beheer over, maar daarvoor was 5,7 miljoen euro nodig.
 
Dat geld wordt nu voornamelijk bijeen gebracht door de provincie, de universiteit, de gemeente Utrechtse Heuvelrug en het rijk, zo meldt de provincie donderdag.
 
Het Von Gimborn Arboretum in Doorn is tot nu toe onderdeel van de Botanische Tuinen van de Utrechtse universiteit. De tuin, die zowel voor onderzoek, onderwijs als publiek is bedoeld, herbergt de grootste verscheidenheid aan bomen en struiken uit de hele wereld op één locatie in Nederland.
 
De universiteit wil af van de bomentuin, omdat ze het beheer ervan niet tot haar kerntaken vindt behoren. In 2010 moet de financiering helemaal rond zijn en wil de stichting het arboretum officieel overnemen.
 
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.