Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bomen in de rouw

  •  
11-12-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1190 keer bekeken
  •  
bomen_in_de_rouw.jpg
De Vereniging Marinehospitaalterrein (VMHT) heeft een duidelijke visie over de wijze waarop het voormalige Marinehospitaalterrein herontwikkeld dient te worden.
Om te beginnen heeft de VMHT een duidelijke missie die uitgangspunt is bij alle activiteiten van de vereniging. De missie luidt:
“Wij zijn vóór een snelle en mooie bebouwing van het voormalige Marinehospitaalterrein te Overveen overeenkomstig het in 2002 door de raad van de gemeente Bloemendaal vastgestelde bestemmingsplan Zijweg-West e.o; wij zijn tegen het nu voorliggende bouwplan van BAM-Vastgoed dat op belangrijke onderdelen substantieel afwijkt van het geldende bestemmingsplan, geen recht doet aan de omringende omgeving, qua omvang en maatvoering ter plaatse niet past en alles bijelkaar een stedenbouwkundige vergissing is.”
Meer concreet pleit de VMHT voor een kleinschaliger bouwplan met conform het bestemmingsplan in de omgeving passende, minder omvangrijke gebouwen, die flexibeler en gevarieerder op het terrein geplaatst kunnen worden. Een bouwplan met conform het bestemmingsplan groenbuffers tussen nieuwbouw en bestaande bouw en tussen de nieuwbouw onderling, en met waterpartijen ook op de noordelijke terreinhelft, waar nu nog nauwelijks bomen staan. Bij een dergelijk bouwplan zouden veel bomen op de zuidelijke terreinhelft, inclusief de bomenlaan en de monumentale Springertuin, gespaard kunnen blijven. Bovendien is het terrein dan niet meer in strijd met het bestemmingsplan verdeeld in twee los van elkaar staande delen, zoals het BAM bouwplan laat zien: een versteend noordelijk plein tussen de massale gebouwen A en B en zuidelijk een parkachtig gebied met waterpartijen, paden en nog een enkele boom. En wordt waargemaakt wat een van de hoofdelementen van het bestemmingsplan belooft: wonen in een park.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.