Vroege Vogels

Boete voor Greenpeace om beschadigd koraalrif

  •  
01-11-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_72879.jpg
Milieuorganisatie Greenpeace krijgt een boete omdat haar schip Rainbow Warrior II bij de Filipijnen een koraalrif heeft beschadigd. Greenpeace moet ruim 10.000 euro betalen, aldus een woordvoerder van het beschermde kustgebied dinsdag.
Maandag liep het schip, een 55 meter lange schoener, vast in het Tubbataha Reef Marine Park. Volgens woordvoerder Angelique Songco van het gebied is daardoor 160 vierkante meter koraalrif beschadigd. Het koraal in het zeepark staat op de lijst van werelderfgoederen van de Unesco.
Een Greenpeace-vertegenwoordiger sprak van een ongeluk en zei de boete te zullen betalen. Hij suggereerde dat de door de Filipijnse regering verstrekte zeekaarten niet klopten.
De Rainbow Warrior II arriveerde dit weekeinde in het gebied als onderdeel van een maandenlange campagne om milieuvriendelijke energiebronnen te gebruiken. De bemanning was bezig om het effect van broeikasgassen op koraal te bekijken.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.