Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Boerenzwaluw: luchtacrobaat van het platteland

  •  
08-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zoals zijn naam al doet vermoeden, staat dit elegante diertje van alle genomineerde vogels het dichtst bij de Nederlandse boer, met zijn nesten in stallen en schuren. Een echte plattelandsvogel die opvalt door zijn blauwzwarte verenkleed, steenrood gekleurde keel en voorhoofd en zijn lange buitenste staartveren die hem zo wendbaar maken. Als ware acrobaten vangen ze enorme hoeveelheden insecten in de lucht. Een uiterst geschikte kandidaat om de nationale vogel te zijn, aldus ambassadeur Wouke van Scherrenburg.
Van Scherrenburg is journalist en het meest bekend als politiek verslaggever bij NOVA/Den Haag Vandaag. In 2010 presenteerde ze het programma Wouke op Het Gesprek. Tegenwoordig is Van Scherrenburg debatleider bij Politiek Café Piment.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.