Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Boerenprotest bij circuit Zandvoort

  •  
03-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
368 keer bekeken
  •  
tractor trekker protest boeren_unsplash

© Unsplash

Bij het Formule 1-circuit van Zandvoort is vrijdagochtend een boerenprotest geweest. Langs de toegangsweg, bij de entree van het circuit, stonden ongeveer tien tractoren opgesteld. De weg werd niet geblokkeerd. Onder begeleiding van politie zijn de actievoerders halverwege de ochtend weggegaan.

De aanwezigheid van de boeren was om aandacht te vragen voor "het lastige parket" waarin boeren momenteel zitten wegens stikstofrestricties, aldus een van de demonstranten. "We worden op de rem gezet, de vergunningsverlening komt niet meer op gang", lichtte zij toe. Ook maakten ze bezwaar tegen het kort geding dat milieubeweging Mobilisation for the Environment (MOB) eerder aanspande tegen de Formule 1-race vanwege stikstof. Volgens de boeren moet de race "gewoon kunnen".

Dit weekend is in Zandvoort de Dutch Grand Prix in de Formule 1, vrijdag zijn de vrije trainingen. Er worden zo'n 70.000 bezoekers verwacht.

Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.