Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Boeren protesteren en doen aangifte

  •  
07-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tractor trekker protest boeren_unsplash

© Unsplash

Een vijftigtal boeren is maandag naar de Jaarbeurs in Utrecht gekomen, waar eerder op de avond het lijsttrekkersdebat van het CDA plaatsvond. Een delegatie van de boeren ging in gesprek met vicepremier Hugo de Jonge, staatssecretaris Mona Keijzer en Kamerlid Pieter Omtzigt. Het CDA is van oudsher een partij met veel aanhang op het platteland.

Onder de betogers zijn ook aanhangers van actiegroep Farmers Defence Force. Zoals ook bij eerdere protestacties kwamen de boeren op hun trekkers aan op de plaats van bestemming. Omtzigt zei na afloop dat de boeren over stikstof wilden praten, maar trad verder niet in detail. De boeren waren blij dat ze ontvangen werden, maar vonden wel dat het aan "exacte kennis" ontbrak bij de drie CDA'ers, zei een van de boeren na afloop.

Aangifte tegen Schouten

De boeren hebben maandag ook op diverse andere plekken acties gevoerd. Op de A2 veroorzaakten ze files door met hun trekkers langzaam te rijden en in Leiden, Apeldoorn en Veenendaal deden boeren aangifte tegen minister Carola Schouten van Landbouw vanwege dierenmishandeling. De boeren zijn het niet eens met het veevoerbeleid van Schouten. Ze moeten het eiwitgehalte in het veevoer verlagen, maar volgens de boeren is dat niet goed voor de dieren.

In Zwolle kwamen naar schatting honderd trekkers samen bij het distributiecentrum van supermarktketen Albert Heijn. In Veghel blokkeerde een grote groep met landbouwvoertuigen de ingang van een logistiek bedrijf.

Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.