Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Boeren en natuurorganisaties om tafel

27 okt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koeien_ikjelle.jpg

© Fotograaf: ikjelle

Over een aantal weken gaan boeren, natuurorganisaties, wetenschappers en het bedrijfsleven met elkaar het gesprek aan over de toekomst van de landbouw in Nederland. Het is een opmerkelijk initiatief, want niet eerder zijn deze verschillende organisaties met elkaar om de tafel gegaan om gezamenlijk over de toekomst te praten.
Aanleiding is de Duitse insectenstudie die vorige week veel stof heeft doen opwaaien. Uit het onderzoek blijkt dat sinds 1989 driekwart van de vliegende insecten is verdwenen.

Uniek debat

Het initiatief voor dit unieke overleg komt onder meer van hoogleraar ecologie Han Olff van de Rijksuniversiteit Groningen en van Louise Vet, directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie, vanuit het nederlands netwerk van ecologen en biodiversiteitswetenschappers NERN.
Het is voor het eerst dat er zo’n breed debat plaatsvindt tussen maatschappelijke organisaties over de toekomst van de landbouw in Nederland. Natuurorganisaties en boerenorganisaties staan vaker lijnrecht tegenover elkaar dan dat ze het eens zijn.

Meer over:

insecten, boeren, lto

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar