Vroege Vogels

Boeren en natuurorganisaties om tafel

  •  
27-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
63 keer bekeken
  •  
koeien_ikjelle.jpg

© Fotograaf: ikjelle

Over een aantal weken gaan boeren, natuurorganisaties, wetenschappers en het bedrijfsleven met elkaar het gesprek aan over de toekomst van de landbouw in Nederland. Het is een opmerkelijk initiatief, want niet eerder zijn deze verschillende organisaties met elkaar om de tafel gegaan om gezamenlijk over de toekomst te praten.
Aanleiding is de Duitse insectenstudie die vorige week veel stof heeft doen opwaaien. Uit het onderzoek blijkt dat sinds 1989 driekwart van de vliegende insecten is verdwenen.

Uniek debat

Het initiatief voor dit unieke overleg komt onder meer van hoogleraar ecologie Han Olff van de Rijksuniversiteit Groningen en van Louise Vet, directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie, vanuit het nederlands netwerk van ecologen en biodiversiteitswetenschappers NERN.
Het is voor het eerst dat er zo’n breed debat plaatsvindt tussen maatschappelijke organisaties over de toekomst van de landbouw in Nederland. Natuurorganisaties en boerenorganisaties staan vaker lijnrecht tegenover elkaar dan dat ze het eens zijn.

Meer over:

insecten, boeren, lto
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.