Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Boeren bezorgd over illegale herten Terschelling

  •  
26-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
edelhert_14.jpg
Boeren op Terschelling maken zich ernstig zorgen over de mogelijke gevolgen van de illegale invoer van de edelherten op het eiland. Zij vrezen dat de roedel allerlei veeziektes verspreidt. ,, Ze moeten hier weg'', zegt voorzitter Rinke Mier van LTO Noord dinsdag.
Mier wil dat de politie snel actie onderneemt. Ze onderzoekt momenteel op verzoek van Staatsbosbeheer de komst van de groep herten. De dieren zijn een week geleden voor het eerst gesignaleerd op Terschelling.
Edelherten kunnen onder meer Para-tbc met zich meedragen, een sluipende aandoening die zich pas openbaart als de hele veestapel is besmet. ,,Een boer kan in zo'n geval weinig anders dan al zijn dieren laten ruimen'', aldus Mier.
Volgens hem lopen de edelherten gewoon tussen het vee. ,,Waarschijnlijk is het niet moeilijk om ze te vangen. Ze zijn hartstikke tam'', weet Mier.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.