Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Boerderij in Biesbosch opgeblazen voor film Zwartboek

  •  
09-08-2005
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
985 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_122137.jpg
Nationaal Park de Brabantse Biesbosch wordt het decor voor een deel van de nieuwe film Zwartboek van regisseur Paul Verhoeven. Voor de opnames van de film zal onder meer een boerderij in een stiltegebied worden opgeblazen.
Volgens een woordvoerder van de provincie Noord-Brabant is de ontheffing voor de filmactiviteiten weloverwogen verleend. Zowel Staatsbosbeheer en het Nationaal Park de Brabantse Biesbosch zijn akkoord gegaan. Verder is meegewogen dat het om een eenmalige gebeurtenis gaat die buiten het broedseizoen plaatsvindt. ,,Als alles gebeurt op de manier waarop het is aangevraagd, dan zijn er wat ons betreft geen problemen.'' De vergunningaanvraag bij de gemeente Werkendam loopt nog.
Volgens producent San Fu Maltha van Fu Works gaat het om een bestaande boerderij die op de nominatie staat om afgebroken te worden. Het opblazen van de boerderij gebeurt door speciale effecten te gebruiken. De geluidsoverlast blijft beperkt. ,,Daarna slopen we de boerderij en ruimen alles netjes op'' , aldus de producent. Voor de Biesbosch is gekozen om een zo authentiek mogelijke film te kunnen maken.
De film Zwartboek is voor Verhoeven zijn eerste Nederlandse film sinds hij in 1985 naar Amerika vertrok. Het scenario is geschreven door Gerard Soeteman met wie Verhoeven in 1973 ook Turks Fruit maakte. De film speelt zich begin 1945 af vlak voor de bevrijding. Carice van Houten, Halina Reijn en Thom Hoffman spelen de hoofdrollen. Zwartboek gaat ongeveer 16 miljoen euro kosten en is volgens planning in het najaar van 2006 in de bioscoop te zien. Nu al is bekend dat de film ook in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, België, Frankrijk en Turkije wordt uitgebracht.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.