Vroege Vogels

Boer liet touw in nek koeien groeien

  •  
13-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koeien_52.jpg

© Fotograaf: vrvogel1942

Een boer in het buitengebied van Ermelo op de Veluwe heeft zijn vee zodanig verwaarloosd, dat bij een aantal koeien het touw waarmee ze vastgebonden waren in de nek was vastgegroeid. Sommige dieren hadden daardoor vreselijke wonden, aldus de politie woensdag.
Schokkend
De politie kreeg vrijdag een tip over een dood lam in een wei. Een agent van de dierenpolitie trof bij de veehouder "schokkende zaken" aan en schakelde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA in. Deze week volgde een nieuwe controle. Niet alleen werden dieren met een ingegroeid touw gevonden, maar ook koeien die met zo'n kort touw waren vastgebonden dat ze niet gewoon konden staan. Andere dieren hadden zulke doorgegroeide hoeven dat ze niet meer konden staan of lopen. Alle koeien stonden in een dikke laag natte mest.
Verwaarlozing
Op het erf van de boer lag nog een dood schaap in een enorme berg mest. De gemeente Ermelo heeft de veehouder opgedragen zijn erf schoon te maken. Hij krijgt een proces-verbaal voor verwaarlozing van zijn vee. De koeien zijn verzorgd door een dierenarts en in een wei gezet. De NVWA gaat opnieuw controleren.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.