Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

BN'ers sturen brief aan financiële sector om vee-industrie

29 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Papier_tekenen_pen_unsplash

© Unsplash

Dierenbeschermingsorganisatie World Animal Protection roept samen met BN'ers en organisaties via een open brief de Nederlandse financiële sector op te stoppen met investeren in de vee-industrie.

Banken, verzekeraars en pensioenfondsen zoals ING, Rabobank, ABP en Allianz investeren en beleggen direct en indirect miljarden in dieronvriendelijke praktijken, stellen de briefschrijvers. "Niet alleen met dierenleed tot gevolg, maar ook met gevolgen voor ons klimaat, biodiversiteit en gezondheid. Vandaar de oproep: bescherm de dieren, bescherm de planeet."

Afzenders

Onder anderen Loretta Schrijver, Ruben van der Meer, Guido Weijers, Diggy Dex, Tommy Wieringa, Pieter Derks, Milouska Meulens en Lize Korpershoek ondertekenden de brief. Naast World Animal Protection onderschreven zestien maatschappelijke organisaties de oproep.

De groep vraagt de financiële sector om verantwoord te investeren, in een systeem dat diervriendelijk, meer plantaardig en duurzaam is. Zo moet er ruimte zijn voor natuurlijk gedrag, moet de productie en consumptie van dierlijke producten per 2040 gehalveerd zijn en moet er een overgang naar duurzame kringlooplandbouw komen.

Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar