NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Blog uit Parijs: Uitstel, maar akkoord lijkt klaar!

12 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
logo_cop_scheef.jpg
Dat is raar wakker worden. Om 6.30 uur op zaterdagochtend trilt mijn telefoon. Een nieuwsberichtje van de app Negotiator UNFCCC.
Het bericht is simpel: zonder verdere uitleg wordt gemeld dat de grote, beslissende vergadering vandaag om 11.30 uur begint. Tweeëneenhalf uur vertraging... Eerst vraag ik me af of het goed of slecht nieuws is, dit uitstel? Een paar telefoongesprekken later geven duidelijkheid: vannacht heeft voorzitter Fabius overeenstemming bereikt over de slottekst. Nu straks alleen nog stemmen.
Gisteravond stond er nog netjes in het schema dat de slotvergadering van het 'Comité de Paris' om stipt 9.00 uur ging beginnen op deze extra dag. Wekker wat vroeger gezet dan anders, want je bent toch een uur aan het reizen naar Le Bourget en voor ik 'thuis' was gekomen in Vroege Vogels Studio Paris was het na tienen gisteravond. En eigenlijk was dat een vroegertje!
De nachten zijn hier sowieso kort, vaak kom je aan maximaal vijf uur slaap, maar dat is geen reden om te klagen: de onderhandelaars maken nog veel langere dagen.
Eerst maar eens bellen met de organisatie van de demonstratie die Milieudefensie en andere groepen hebben gepland voor deze zaterdagmiddag om 12 uur. Dat ga ik nu niet halen.
Joost Huijsing

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.