Vroege Vogels

Blog: metamorfose VII

  •    •  
10-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
makeover_voorjaar_01.jpg
Tuinontwerpster Maik van Lommel houdt ons op de hoogte van  de metamorfose van de tuin van Frans en Yvonne Gielissen in Dedemsvaart. Vorig najaar moesten de tegels uit de tuin plaats maken voor bloemen, bollen en een vijver. Vol spanning kijken de eigenaren nu naar het resultaat van de metamorfose: van tegeltuin naar tuinreservaat.
Nu de lente flink heeft doorgezet begint de beplanting al aardig vorm te krijgen. Er is veel groeikracht. Nog niet alle kale grond is verdwenen, maar dat zal niet lang meer duren. Intussen hebben steeds meer dieren de tuin tot hun thuis gemaakt. Er zijn al (3!) salamanders gespot, een bootsmannetjes heeft de vijver tot zijn verblijfplaats verklaard. Verder vliegen er regelmatig vuurjuffers, hommels en bijen rond. Zoals vermeld hebben de merels succesvol genesteld in de klimop. De tuin is ook ontdekt door familie mus. Als straatjongens hippen ze rond en hebben er een hangplek in bezit genomen.
En dat allemaal in een klein stadstuintje dat een half jaar geleden nog een kaal plaatsje was met slechts zand en stenen! ??Wordt vervolgd…
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.