Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Blog: metamorfose slot

  •  
22-09-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Voor_metamorofose.jpg
Tuinontwerpster Maik van Lommel houdt ons op de hoogte van  de metamorfose van de tuin van Frans en Yvonne Gielissen in Dedemsvaart. Vorig najaar moesten de tegels uit de tuin plaats maken voor bloemen, bollen en een vijver. Vol spanning kijken de eigenaren nu naar het resultaat van de metamorfose: van tegeltuin naar tuinreservaat...
Op deze zonnige en herfstige septemberdag is het precies een jaar geleden dat ik voor het eerst naar Dedemsvaart reed om kennis te maken met Frans en Yvonne en hun, op dat moment, zeer stenige en kale achtertuin. Van die leegheid is nu niets meer terug te vinden. De tuin is inmiddels weelderig begroeid, er is geen stukje aarde meer te bekennen. Natuurlijk moet de tuin nog volwassen worden en de boompjes volume krijgen, maar er is op dit moment al bijzonder veel variatie.
Dat hebben de dieren kennelijk ook gedacht toen ze de tuin het afgelopen jaar bezochten. Want naast vogels en vlinders zijn ook kikkers, salamanders libellen en talloze insecten de tuin komen verkennen. Zelfs vleermuizen hebben zich bij de voordeur genesteld. De plek is met recht een tuinreservaat geworden. En dat allemaal binnen één jaar!
Het was erg leuk om deze make-over te begeleiden. Frans en Yvonne zijn echte natuurliefhebbers, maar waren leken op het gebied van tuinieren. Dit project laat zien dat je zonder tuinier-ervaring en met als uitgangspunt slechts een kleine lege tuin, door inzet, enthousiasme en goede begeleiding heel veel kunt bereiken.
?
Tekst en foto's voor en na metamorfose: Maik van Lommel   www.maiktuinen.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.