Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Blog: metamorfose, deel IV

  •  
02-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
versteende_tuin_.jpg
Het werk zit er voorlopig op voor Frans en Yvonne. Wat drie maanden geleden nog een stenen vlakte was is nu omgetoverd tot een natuurtuin met een vijver, een composthoek, een stapelmuur voor vlinders, een boshoek, een vogeldrinkbak, een regenton en twee prachtige beschutte plekken om te zitten.
Maik van Lommel van de Wilde Weelde heeft het voor elkaar gekregen om een versteende volgebouwde tuin van 10 bij 4 om te toveren tot een tuinreservaatje in wording. Het tweetal heeft zich zoveel mogelijk aan het beplantingsschema gehouden. Yvonne kon het niet laten om zich af en toe te buiten te gaan in de tuincentra maar Maik wist ook voor deze ‘vreemde eenden in de bijt’ een passend hoekje te vinden in haar ontwerp.
Afgelopen week zijn de laatste bollen de grond in gegaan. De twee tuineigenaren keken verbaasd toe hoe Maik dit aanpakte. De aangeschafte bollenplanttool bleef in de verpakking en de bollen werden met een soepele zwaai door de tuin verspreid. Maik: “je moet verwilderingsbollen niet keurig in het gelid in de grond zetten. Gewoon wat aarde opzij schuiven, zorgen dat ze op de juiste diepte staan en strooi ze dan maar uit over de plek. Aarde er over, aandrukken en klaar is Kees. Je zult zien dat het een veel natuurlijker effect heeft.”
Frans en Yvonne hebben de nieuwe nog kale tuinaarde bedekt met een heleboel blad dat ze uit de plantsoenen hebben geharkt. Het kersverse tuinreservaat kan nu in winterslaap. Als het voorjaar wordt gaan we weer een kijkje nemen.
Volg de verschillende stappen van grijs naar groen in:
Metamorfose, deel I
Metamorfose, deel II
Metamorfose, deel III
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.