Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Blijdschap om afblazen natuurverkoop

  •  
17-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Natuurterreinen-verkoop.jpg
Staatsbosbeheer hoeft geen grond meer te verkopen om 100 miljoen euro te bezuinigen. Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) zaterdag in een interview met de Volkskrant.Een proef met de verkoop van natuurterreinen in het Overijsselse Daarle (gemeente Hellendoorn) heeft volgens Dijksma zoveel maatschappelijke onrust veroorzaakt, dat ze van verdere verkopen afziet.
Blijdschap
Milieu- en natuurorganisaties zijn blij met het besluit van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken), dat Staatsbosbeheer geen natuurgebieden meer hoeft te verkopen. Dijksma maakte dat zaterdag bekend. Ze ziet voorlopig van verdere verkoop af na de commotie die de veiling van natuurgebied bij Daarle (Ov.) veroorzaakte. Een aantal organisaties probeerde de verkoop van 34 hectare natuur via de rechter tegen te houden, maar tevergeefs.
Natuurmonumenten is tevreden maar blijft toch alert, want de verkoop van natuurterreinen is officieel alleen opgeschort en nog niet helemaal van de baan. Staatsbosbeheer stipt  aan. ,,De bezuiniging moet er hoe dan ook komen, is het niet door de verkoop van natuur dan wel op een andere manier. Maar het overleg met deze staatssecretaris verloopt gelukkig constructief".
Bezuinigingen
Er wordt nu gekeken of Staatsbosbeheer 350 erfpachtpercelen op de Waddeneilanden waarop recreatiewoningen staan, kan verkopen aan de eigenaren van de woningen. Ook krijgt de organisatie meer ruimte om te ondernemen. Dat houdt volgens Staatsbosbeheer vooral in: geld vragen voor bijzondere natuuractiviteiten. Toegang tot natuurgebieden blijft gratis, verzekert de woordvoerder.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.