Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bleker ziet grens aan groei veebedrijven

  •  
23-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Geiten.jpg
Veehouderijen mogen van het kabinet niet ongebreideld groeien. Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) kondigde woensdag aan dat hij de provincies en gemeenten ook in 2012 vraagt voorlopig niet mee te werken aan nieuwe aanvragen voor megastallen.
Dat verzoek geldt tot najaar 2012, als Bleker een advies van de Gezondheidsraad verwacht over de mogelijke risico's en de effecten van de veehouderij op de volksgezondheid.
Wettelijke voorziening
Het kabinet ziet nu echter geen reden in te grijpen en grenzen te stellen aan hoe groot een bedrijf mag zijn. Maar er wordt wel een wettelijke voorziening voorbereid om, als het nodig is, toch paal en perk te kunnen stellen aan de omvang van een bedrijf.
Koplopers
Bleker vindt dat de agrarische bedrijven moeten zorgen dat hun bedrijf past in de omgeving en dat een ,,echte en consequente keuze voor duurzaam'' nodig is om ook op termijn te kunnen overleven. Hij meent dat ze ook in die duurzame koers, waarin zorg voor de dieren centraal staat en de risico's voor de volksgezondheid sterk zijn teruggebracht, koplopers moeten kunnen worden.
Bron: ANP
Foto: PaulusPetrus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.