Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bleker treft maatregelen voor korenwolf

  •  
10-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Korenwolf.jpg
Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) gaat maatregelen treffen om korenwolven in Limburg beter te beschermen. De bewindsman overlegt met de provincie Limburg over de aanleg van 50 hectare aan opvangstroken, ook wel hamsterranden genoemd.
Kort geding
De opvangstroken zijn bedoeld als toevlucht voor jonge uitzwermende hamsters aan de rand van hamstervriendelijk beheerde gebieden. Dit jaar zou 50 hectare minder aan opvangstroken worden gerealiseerd dan vorig jaar. In augustus bepaalde de rechtbank in Den Haag echter dat de situatie moet worden hersteld. Dat gebeurde in een kort geding dat was aangespannen door natuurorganisatie Das & Boom.
Reservaatgebieden
Andere eisen van de natuurorganisatie werden destijds afgewezen door de rechter. Bleker stelt dat al veel is gedaan voor de korenwolf, zoals het borgen van reservaatgebieden en het subsidiëren van agrariërs die akkers op een 'hamstervriendelijke' manier beheren.
Bleker zegt ook hamsterfokprogramma's te financieren en wetenschappelijke begeleiding van een project ter bescherming van hamsters.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.