Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bleker steunt visserijprojecten

  •  
26-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vis.jpg
Staatssecretaris Henk Bleker (EL&I) steunt 25 projecten die vernieuwing binnen de visserijsector stimuleren. Ze hebben onder meer duurzaamheid en samenwerking hoog in het vaandel. Dat heeft Bleker vrijdag bekendgemaakt.
De projecten krijgen in totaal 6 miljoen euro subsidie. Van dat geld is 30 procent afkomstig van het Europees Visserij Fonds.
Ondernemingen die actief zijn in de visserij of viskweek konden in maart een subsidieverzoek indienen voor een innovatieproject. Een van de initiatieven die de minister steunt, is Trendy schol voor de toekomst. Visserijbedrijven en een grote verwerker van schol proberen deze vissoort in de markt te zetten als een modern en duurzaam product. Daarbij leggen ze de nadruk op het ,,hoge gebruiksgemak''.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.