Vroege Vogels

Blauwe reigers met de snavel vol | Compilatie Zelf Geschoten

  •  
11-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4654 keer bekeken
  •  

Reigers eten vissen, muizen, mollen en zelfs soms eendenkuikens! Geen prooi is voor hen te groot, dat blijkt wel uit deze beelden. Hoewel het even kan duren, verdwijnen ze allemaal in de maag van deze blauwe reigers. En in het geval van de kikker drinkt de blauwe reiger er wat water bij; zo kan hij het slachtoffer makkelijker doorslikken.

De beelden zijn gemaakt door: Meima06, Peter van Dongen, Henk van Duuren, Arend van Haaren en Kunny Brondsema.

Langs de sloot 

De vraatzucht van de blauwe reiger kan in ons voordeel werken. Zo eten ze graag de exotische Amerikaanse rivierkreeft. De reiger zit vooral op een plek waar veel voedsel zit. Logisch natuurlijk, maar dit zijn vaak wel specifieke plekken. Zo moet het water ondiep zijn en zijn bomen onmisbaar voor het broeden. De specialiteit van de blauwe reiger is de sloot. Hier vindt deze vogel een breed menu met muizen, vissen, grote insecten en kikkers. 

blauwe-reiger-met-gevangen-kikker_6245d460bcbad_medium

Blauwe reiger vangt net een kikker uit de sloot.

© Rogieralbers

Alle reigers op een rijtje 

Naast de blauwe reiger, grote zilverreiger en roerdomp zijn er nóg zeven soorten die je in Nederland aan kan treffen. We zetten ze voor je op een rijtje in deze fotoserie.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

Jeroen Hellingman
Jeroen Hellingman12 jul. 2023 - 11:58

Deze vind ik ook wel leuk (https://waarneming.nl/observation/216547204/), de vis ging heel naar binnen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.