Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Blauwe korreltjes blijken toch van insect

  •  
11-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_336824.jpg
De blauwe kleverige substantie die in een aantal Utrechtse straten de gemoederen flink bezig hield, blijkt toch van een insect te komen. Welk insect de kleverige korreltjes produceert is niet duidelijk. Verder onderzoek daarnaar wordt niet gedaan, omdat het gebied waar sprake is van overlast klein is.
Dat heeft een woordvoerster van de GG&GD dinsdag laten weten. ,,We weten dat de stof niet schadelijk is en dat is even voldoende informatie'', aldus de zegsvrouwe. Eerder dachten onderzoekers dat de stof niet van een insect of plant kon komen, maar nu is het tegendeel gebleken.
De buurtbewoners kampen al enige tijd met het blauwe goedje dat aan auto's, tuinmeubilair en heggen blijft plakken. Het is zo kleverig dat mensen moeite hebben om het goed te verwijderen.
Bron: ANP 

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.