Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Blauwe deken in het bos

  •  
22-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
389 keer bekeken
  •  
wildehyacint.jpg
Het is een pracht om te zien: de bloeiende wilde hyacinten in De Dennen op Texel. Het kan je niet ontgaan als je deze dagen op het eiland bent en het bos bezoekt; een blauwe zweem die de bodem bedekt. Hoewel het geen inheemse plant is in Nederland is de wilde hyacint hier niet meer weg te denken, zeker op Texel.
Loofbossen in de duinen
Wilde hyacinten worden ook vaak boshyacinten genoemd omdat deze planten vooral te vinden zijn onder de bomen in loofbossen. Ze groeien het best op vochtige bodems aan de rand van duingebieden maar ook in eendenkooien en op landgoederen. Hoewel blauw de meest voorkomende kleur is, vind je ook roze en zelfs witte wilde hyacinten. Je zou het niet zo gauw zeggen, maar deze plant valt onder de aspergefamilie.
Ga zelf maar kijken! Hoewel mensen vaak snakken naar hogere temperaturen in het voorjaar, blijven de bloeiende wilde hyacinten juist langer in hun pracht wanneer het wat koeler is, zoals nu. Heeft een koel voorjaar toch ook zo zijn voordelen!
Tekst: Ecomare
Bron: Natuurbericht.nlNatuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.