Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Blauwborst in het riet

  •  
07-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
194 keer bekeken
  •  
blauwborst13april2016Texel.jpg_01.jpeg

© Blauwborst, foto: Ruud van Beusekom

Het Verdronken Land van Saeftinghe bestaat niet alleen uit schorren en slikken, maar ook uit riet: 350 hectare maar liefst. En dat trekt rietvogels, zoals de blauwborst.
De blauwborst is door zijn kleuren – waaronder die knalblauwe borst - en een uitbundige zang een opvallende verschijning. Het gaat zo goed met de blauwborst in ons land – door een toename van leefgebied - dat hij als een van de weinige soorten van de Rode Lijst is geschrapt.
Blauwborsten broeden op de grond, waar ze ook hun voedsel zoeken. Tussen eind juli en september trekken ze naar het Iberisch schiereiland en westelijk Afrika om te overwinteren. Een blauwborst op het oog herkennen is vrij eenvoudig met die spectaculaire blauwe borst. Op het oor wordt het een stuk lastiger: dit rietvogeltje is namelijk een meester in het imiteren van andere soorten!

Meer over:

blauwborst
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.