Vroege Vogels

'Bitterballenmotie' sneuvelt in Utrechtse gemeenteraad

  •  
07-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bitterbal

© Bron: Takeaway - Wikimedia Commons

De motie van de VVD in de Utrechtse gemeenteraad die bekend werd als de bitterballenmotie is weggehoond door andere partijen. De VVD maakte protest tegen een door de gemeente ingestemd voorstel van de Partij voor de Dieren om op evenementen van de gemeente voor de helft vlees en voor de helft vegetarische hapjes te serveren. De VVD ziet zo'n 'vegaquotum' niet zitten.

'Eigen keuze'

Mensen moeten zelf kunnen kiezen wat voor soort hapjes ze willen eten volgens de VVD. De gemeente moet zich hier niet mee bemoeien, en hoogstens zijn aanbod uit te breiden. De VVD staat alleen in deze mening, want alleen zij stemden voor de motie.

'Genante vertoning'

Het CDA noemde de VVD-motie een genante vertoning. De partij Stadsbelang Utrecht verliet voor de stemming zelfs boos de raadszaal. Fractievoorzitter Klaas Verschuure van D66: ,,U heeft het aanzien van de hele Utrechtse politiek geschaad, alsof wij niets beters te doen hebben dan praten over borrelhapjes."
De Partij voor de Dieren begrijpt niet waarover de collega’s van de VVD zich druk maken. "Juist door onze motie komen er meer keuzes en dus meer vrijheid." Wethouder Kees Geldof (VVD) wilde namens het college aan geen woorden vuil maken aan de kwestie. Wat de raad ook zou beslissen, de gemeente geeft er gevolg aan, beloofde hij.

Meer over:

gemeenteraad
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.