Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'Bitterballenmotie' sneuvelt in Utrechtse gemeenteraad

7 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Bitterbal

© Bron: Takeaway - Wikimedia Commons

De motie van de VVD in de Utrechtse gemeenteraad die bekend werd als de bitterballenmotie is weggehoond door andere partijen. De VVD maakte protest tegen een door de gemeente ingestemd voorstel van de Partij voor de Dieren om op evenementen van de gemeente voor de helft vlees en voor de helft vegetarische hapjes te serveren. De VVD ziet zo'n 'vegaquotum' niet zitten.

'Eigen keuze'

Mensen moeten zelf kunnen kiezen wat voor soort hapjes ze willen eten volgens de VVD. De gemeente moet zich hier niet mee bemoeien, en hoogstens zijn aanbod uit te breiden. De VVD staat alleen in deze mening, want alleen zij stemden voor de motie.

'Genante vertoning'

Het CDA noemde de VVD-motie een genante vertoning. De partij Stadsbelang Utrecht verliet voor de stemming zelfs boos de raadszaal. Fractievoorzitter Klaas Verschuure van D66: ,,U heeft het aanzien van de hele Utrechtse politiek geschaad, alsof wij niets beters te doen hebben dan praten over borrelhapjes."
De Partij voor de Dieren begrijpt niet waarover de collega’s van de VVD zich druk maken. "Juist door onze motie komen er meer keuzes en dus meer vrijheid." Wethouder Kees Geldof (VVD) wilde namens het college aan geen woorden vuil maken aan de kwestie. Wat de raad ook zou beslissen, de gemeente geeft er gevolg aan, beloofde hij.

Meer over:

gemeenteraad

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar