Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Biologische voeding rukt verder op

  •  
22-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
biofruit.jpg
De consument heeft vorig jaar 10,8 procent meer besteed aan biologische voeding. Dat meldde donderdag de Task Force Marktontwikkeling Biologische Voeding, waarin overheid, maatschappelijke organisaties en marktpartijen samenwerken.
De consumentenbestedingen aan biologische voedingsmiddelen namen toe van 583,4 miljoen naar 646,6 miljoen euro. Deze stijging van 10,8 procent was veel groter dan die van de totale voedingsmarkt, die met 1,9 procent groeide naar 27,9 miljard euro.
De werkgroep spreekt over een ,,onafgebroken groei in de afgelopen tien jaar''. De economische crisis heeft hierop volgens de task force weinig invloed op gehad. Het marktaandeel van de biologische voeding in ons land groeide van 2,1 procent naar 2,3 procent.
De oppervlakte die in Nederland gebruikt werd voor biologische landbouw, steeg vorig jaar met 2,9 procent, terwijl de totale hoeveelheid landbouwgrond in afneemt. Nederland telt 1488 biologische boeren en tuinders met een gemiddelde bedrijfsgrootte van 36,7 hectare. Op 2,7 procent van het Nederlandse agrarische areaal wordt nu biologisch gewerkt.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.