Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Biologische groente vrijwel nooit bespoten

  •  
27-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fruit_08.jpg

© groente

Liefhebbers van biologische groenten hoeven zich vermoedelijk geen zorgen te maken dat hun aankopen toch zijn bespoten. Biologisch groente en fruit dat in Nederland over de toonbank gaat, bevat vrijwel nooit resten van pesticiden. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
De dienst liet weten de afgelopen jaren steeds minder misstanden aan te treffen bij controles. ,,De laatste 2,5 jaar bevatte bijna 99 procent van de monsters geen ontoelaatbare hoeveelheden gewasbeschermingsmiddelen'', liet de NVWA weten. Van biologisch groente en fruit van buiten de EU werd 97 procent goedgekeurd.
Het is volgens een woordvoerder van de organisatie niet geheel duidelijk waarom het aantal misstanden afneemt, maar de positieve trend zou zich niet beperken tot biologische producten. ,,Wij zien dat ook terug in het niet-biologische groente en fruit'', benadrukt de zegsman.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.