Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Biografie van een vlieg | Nominatie Jan Wolkers Prijs 2021

  •  
26-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
653 keer bekeken
  •  
biografievaneenvlieg
Ik ben een vlieg!’ riep Vlieg uit blijheid om het leven. En hij zoemde een looping door de lucht. Een vlieg wordt niet geboren, een vlieg wordt wakker ergens middenin zijn leven."

Jaap Robben beschrijft in Biografie van een vlieg het levensverhaal van een strontvlieg, vanaf het moment dat hij als larve het levenslicht ziet tot aan zijn laatste uren. Hoe kort het leven van "poepvoetjes" ook is, het zit vol ontdekkingen, een mooie vriendschap en vergankelijkheid. Paul Faassen maakte de tekeningen bij het verhaal. 
Biografie van een vlieg

Biografie van een vlieg

© Tekening Paul Faassen

Juryrapport

De jury van de JWP 2021 gaf de volgende uitleg bij de nominatie: "Een ontroerend boekje van 64 pagina’s waarin het levensverhaal van een vlieg wordt verteld. Van wieg tot graf. Elk hoofdstuk beschrijft een dag uit het leven van de hoofdpersoon: een immer enthousiaste vlieg, die vriendschap sluit met een pedante buizerd en volop geniet. Hoe kort dat leven ook is." De uitreiking van de Jan Wolkers Prijs  2021 vindt plaats op 24 oktober.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.