Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bio-grafie

  •  
08-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hoe worden biggen verwekt? Hoe en waar groeien ze op? Wat eten varkens, hoe worden ze vetgemest, wie vervoert varkens naar hun levenseinde, wie maakt de vleeswaren?
Yvonne Kroonenberg ging op zoek naar de antwoorden, en geen deur bleef voor haar gesloten. Nog niet eerder is iemand zó diep in het leven van de Nederlandse productievarkens gedoken. Zij zag hoe sperma wordt geproduceerd bij varkens: het is handwerk. Boerin Ankie legt uit waarom zíj in plaats van haar man de biggetjes castreert. De charmante Tijje vertelt haar alles over de slachterijen. Ze kroop bij een chauffeur op de truck van een veetransport, sprak politici die nooit zeggen wat ze werkelijk vinden en raakte danig gefrustreerd tijdens een gesprek met de supermarktmanagers met hun stuntprijzen voor goedkoop vlees.
Kroonenberg heeft duizenden varkens gezien en aangeraakt, biggen op de arm gedragen en onafzienbare rijen één voor één zien sterven. Ze is alles te weten gekomen, de treurige en de hoopvolle zaken, de leugens, feiten en de goede wil.
Alleen de knor wordt niet gebruikt 
Uitgeverij Contact
ISBN 9789025430481
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.