Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Bio' boert goed tijdens recessie

  •  
12-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_105848.jpg

© fruit

De economische malaise lijkt weinig invloed te hebben op de omzet van biologische levensmiddelen in de supermarkten. In de eerste helft van dit jaar is die met 10 procent gestegen, tegenover een omzetgroei van 2,9 procent voor de omzet van supermarkten in het algemeen, meldt de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw.
Brood en vleeswaren droegen het meest bij aan de groei. De omzet daarvan steeg met 40 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2008. Een woordvoerder van de task force spreekt over een ,,inhaalslag''. Fabrikanten van brood en vleeswaren zijn later in de markt van biologische producten gestapt dan die van melk of verse groente.
Biologische voeding heeft in ons land een marktaandeel van ruim 2 procent. In de supermarkten wordt zo'n 44 procent van de biologische voeding verkocht, meer dan in speciaalzaken, door cateringbedrijven of bij de boer.
De task force kwam tot stand op initiatief van het ministerie van LNV. Hierin is de hele keten, van boeren tot detailhandel, vertegenwoordigd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.