Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Binnenvaart wil een vijfde minder CO2 in 2030

  •  
12-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Binnenvaartschip

© Fotograaf: PietSchuttelaa

De binnenvaart wil een vijfde minder broeikasgas CO2 uitstoten in 2030. Daarvoor heeft de sector donderdag een akkoord gesloten met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

In 2050 klimaatneutraal

Door de vergroening moet de binnenvaart concurrerend blijven met het goederenvervoer over de weg en over het spoor. Het uiteindelijke doel is om in 2050 klimaatneutraal te zijn. De binnenvaart produceert nu nog jaarlijks 2,1 megaton koolstofdioxide (CO2).

Schonere motoren

De sector heeft “geen tijd te verliezen om de omslag naar schonere technologie te maken", aldus Van Nieuwenhuizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om schonere motoren en brandstoffen. Ze noemt het akkoord (Declaration of Nijmegen) dat getekend is door overheden, verladers, havens en logistieke bedrijven, “een mooi startpunt”.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.