Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijzondere roofvogel op Vlieland

  •  
24-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
257 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_119625.jpg
Op Vlieland is de laatste dagen een bijzondere roofvogel gesignaleerd. De zogenaamde Crested Caracara is een Zuid-Amerikaanse soort die normaal helemaal niet in Europa voorkomt, vertelde boswachter P. Schaper vrijdag. De vogel is vermoedelijk ontsnapt, mogelijk uit een dierentuin.
Schaper weet heel zeker dat het om deze soort gaat. Tijdens zijn reis naar Argentinië zag hij de vogel regelmatig bij karkassen van vee. De vogel is volgens hem ongeveer zo groot als een buizerd.
Schaper verwacht dat de vogel zich in Nederland redelijk kan handhaven. ,,Maar ik weet niet in hoeverre hij alleen aaseter is of zelf ook levende prooi kan vangen. In het eerste geval heeft hij het in Nederland vrij moeilijk. Er liggen hier niet veel dode koeien langs de weg'', aldus Schaper.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.