Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijzondere gasten in het Kempen-Broek

  •  
18-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
veldleeuwerik_o.w.zijlstra.jpg
Op de vorig jaar ingerichte Loozerheide in het Kempen-Broek is een toename van bijzondere pioniersoorten en zeldzame doortrekkers waargenomen. De trektelpost telde afgelopen weken talloze vogels die aangeven dat het natuurgebied kwalitatief steeds hoogwaardiger wordt.
Akkers omvormen
ARK natuurontwikkeling is verantwoordelijk voor de inrichting van het Kempen-Broek, dat in de buurt van het Limburgse Weert ligt. Van akkers zijn onder meer vennen, schralere heidevelden (zoals de Loozerheide) en begraasde graslanden gemaakt.
Steltkluten en graspiepers
De bijzondere waarnemingen geven aan dat al deze inspanningen hun vruchten afwerpen. Zo werden pioniervogels zoals bergeenden en kleine plevieren gezien, maar ook zeldzame doortrekkers waaronder steltkluten. De graslanden rondom de Loozerheide trekken veldleeuweriken en graspiepers aan. In het struweel zijn weer meer grasmussen en roodborsttapuiten gezien.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.