Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijzondere bomen in het hart van Nederland

  •  
16-11-2004
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
Fallback image for card
Natuurgids Gerrit de Graaff heeft een derde wandelboek met tien routes in en nabij de Gelderse Vallei samengesteld: 'Bijzondere bomen in het hart van Nederland'
De wandelgids heeft dezelfde kleurige uitvoering als 'De mooiste buitenplaatsen van de Gelderse Vallei' en 'De mooiste natuurgebieden in en om de Gelderse Vallei', waarvan reeds 10.000 exemplaren zijn verkocht.
Een wandeling is een goede gelegenheid om kennis te maken met de natuur van de Gelderse Vallei en omgeving, meent De Graaff. Op elke wandelroute staat een bepaalde boom of boomgroep centraal.
Bijzondere bomen zijn bijvoorbeeld de hakhoutstoven van wel 2500 jaar oud, boomkringen in het natuurgebied Maanschoten bij Oud-Milligen, opvallend door hun leeftijd en hun zeldzame verschijning in Nederland. Langs enkele wandelroutes zijn wintereiken te zien. Ook dat is bijzonder'', aldus De Graaff, ,,want 95 procent van alle eiken in de regio zijn zomereiken.''
Behalve over de hakhoutstoven van Maanschoten schrijft De Graaff over de Twaalf Apostelen in het Wilbrinkbos bij Voorthuizen, de dennen van dominee Houtzagers bij Kootwijk, de 'Groene Bedstee' van Mariëndaal bij Arnhem, de bomen van Schovenhorst bij Putten, de wonderboom van Planken Wambuis bij Ede, de Julianalinde van Staverden, de Wodanseiken bij Wolfheze, de Wilhelmina-dennen van Grevenhout bij Nieuw-Milligen en de gedenkboom in het Lunterse Buurtbos. Voor een kennismaking met de bomen en de natuurgebieden heeft de Barneveldse natuurgids wandelroutes van één tot anderhalf uur uitgezet. Onderweg wijst hij ook op andere interessante bezienswaardigheden.
Het boek " Bijzondere bomen in het hart van Nederland" kost € 10,00 en is verkrijgbaar bij de boekhandel en ook bij de overige boekverkopers.
ISBN-nr. 90-70150-66-2
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.