Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijzonder: Steltkluut met jongen | Zelf Geschoten

  •  
16-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Een steltkluut in Nederland zien is al bijzonder maareentje met jongen onder de vleugels is uitzonderlijk. Lodewijk IJlst maakte een week geleden dit filmpje en schreef daarbij: "De steltkluut is een zeldzame broedvogel in Nederland. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de steltkluut zeer lange poten, maar dit mannetje viel op omdat hij zo laag op de poten stond, bijna zittend. Door de telescoop zag ik dat hij iets te veel poten had, even later kwam de verrassing onder de vleugels vandaan."

Nederland ligt eigenlijk in het uiterste noorden van zijn verspreidingsgebied met misschien maar een enkel broedpaar per jaar. Door de warme voorjaar kan dat aan het veranderen zijn. De locatie van deze waarneming is geheim om de vogel de rust te geven totdat het jong groot genoeg is. Met zijn extreem lange poten is deze vogel een echte steltloper. 

Meer over:

steltkluut
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

JokeBitter
JokeBitter19 jun. 2020 - 18:43

"heel bijzonder dat je dit gelukt is en wat lief die kleintjes en leuk geschreven,,,dank je!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.