Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijzonder bezoek voor duurzame basisschool

  •  
09-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
10-10.jpg
De Rotterdamse basisschool De Wilgenstam krijgt op woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, bezoek van een bijzonder gezelschap: prinses Laurentien van Oranje (oprichter van de Missing Chapter Foundation),  Jan Peter Balkenende (oud premier en huidig partner bij Ernst & Young),  Alexander Collot  D’Escury (CEO  Desso Holding), Gerard Veerbeek (bestuurslid Duurzame PABO en voorzitter College van Bestuur Marnix Academie) en Joris Putman (acteur/programmamaker).
 
In het kader van de landelijke voorleesactie zullen de bezoekers op 10-10 in verschillende groepen voorlezen en met de kinderen in gesprek gaan over het thema duurzaamheid.
Voorleesactie
De voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid vindt plaats op honderden basisscholen en kinderboerderijen in Nederland. Op deze locaties wordt door burgemeesters, wethouders, leerkrachten, ouders, pabo-studenten, professionals, bekende en onbekende Nederlanders voorgelezen uit drie ‘groene’ kinderboeken. Naast het voorlezen gaan zij ook  in gesprek met de kinderen over hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan.
De Wilgenstam
OBS De Wilgenstam is de eerste energieneutrale school na renovatie. Zo zijn de daken voorzien van zonnepanelen, zijn de gevels klimatologisch verbeterd en wordt er gebruik gemaakt van bodemenergie. Ook de luchtkwaliteit is verbeterd. De school heeft een groen schoolplein dat is ontworpen in overleg met leerlingen en leerkrachten.
 
De voorleesactie is een samenwerking tussen Urgenda, Duurzame PABO, programma Leren voor Duurzame Ontwikkeling, SchoonPlein en de Missing Chapter Foundation in het kader van de Dag van de Duurzaamheid.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.