Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijna 35.000 ton bier- en frisblikjes in Nederland gerecycled

  •  
04-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plastic_fles.jpg
Slechts 10% nieuwe grondstof nodig voor productie blikjes bier en frisdrank. Bijna 35.000 ton bier- en frisblikjes in Nederland gerecycled.
Uit informatie van Stichting Kringloop Blik blijkt dat in Nederland maar liefst bijna 90% van alle bier- en frisblikjes wordt gerecycled. Nederland behoort hiermee tot de top van Europa. Bovendien blijft de kwaliteit van het blik daarbij nagenoeg hetzelfde. Door deze sterke recycleprestatie is voor de productie van nieuwe blikjes slechts 10% aanvullende grondstof nodig.
Jouke Schat, directeur Nederlandse vereniging Frisdrank, Waters en Sappen (FWS): ''Blikjes worden door de afvalverwerkingsbedrijven na de vuilverbranding met grote magneten weer teruggewonnen. Van consumenten wordt geen extra inspanning gevraagd en dat maakt blik tot een heel succesvolle duurzame verpakking.''
Jack Verhoek, directeur Centraal Brouwerij Kantoor (CBK): ''Als iedereen zijn blikje bier of fris na gebruik in de afvalbak gooit, kunnen we het aantal ton gerecycled blik nog verder verhogen. Door het hoge percentage hergebruik van blik doen industrie en consument dan samen iets heel moois voor het milieu. Wij zijn blij dat de deze week gestarte campagne 'Blik bij het gewone afval' van Stichting Kringloop Blik (SKB) consumenten daar bewust van maakt.''
Bron: ANP, Cbk.nl

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.