Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijna 23.000 handtekeningen voor nertsenfokverbod

  •  
19-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nerts_05.jpg
De Stichting Vier Voeters heeft op 18 november 22.763 handtekeningen aangeboden aan de vaste Kamercommissie LNV voor een verbod op het fokken van nertsen voor bont. In Nederland worden jaarlijks ruim 4 miljoen nertsen gefokt voor hun pels. Nederland is wereldwijd de derde producent van nertsenbont. Het bont is vooral bestemd voor de export.
In Groot-Brittannië, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, en Kroatië is al een verbod van kracht. In Nederland is er wel een verbod op het fokken van chinchilla’s en vossen. Een nieuw wetsvoorstel om een einde te maken aan het fokken van nertsen werd ingediend in januari 2008 door de Kamerleden Krista van Velzen van de SP en Harm Evert Waalkens van de PvdA. Over twee weken zal het vervolgdebat hierover plaatsvinden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.